Apa Itu Split?

Sedang mencuci mata, kemudian terasa nak beli sesuatu product dalam website My Bag Outlet , korang pun nak proceed dengan payment. Tapi tak pernah dengar pulak tentang payment method yang bernama “Split” ni. So, Split ini macam mana sebenarnya?

Nak Bayar? Gunalah Split!

Split ini merupakan satu payment method secara instalment di mana customer boleh bayar secara ansuran sehingga 2 atau 3 bulan dengan hanya menggunakan card credit atau card debit!

Sebagai contoh, jika harga dalam total bil atau resit tu RM300, customer pilih tempoh selama 3 bulan, maka setiap bulan hanya akan deduct sebanyak RM100 dalam masa 3 bulan.

Interest? Siapa kata ada interest? Tiada bos! Split ini mempunyai 0% interest! So customer tidak perlu risau tentang sebarang caj lebih dengan menggunakan Split ini.

Terbaik! Tapi Split ni ada had harga dia ke untuk membeli barang?

Ada, untuk menggunakan Split ni, harga dalam 1 bil/transaksi perlu di atas RM220 dan bawah RM800. Kecuali bagi Product Promo of The Month (Tiada Minimum installments dan Maxs RM 800)

Oh macam tu, so kalau gunakan Split ni ambil masa untuk mendapatkan approval?

Done in no time! Kalau gunakan payment method Split ini, ianya hanya mengambil sekurang-kurangnya dalam 3 minit dan payment sudah lulus. Selepas itu, payment yang dibuat oleh customer pun sudah lulus.

Okay! Saya dah buat payment menggunakan kaedah Split ni, so saya akan dapat barang lepas habis tempoh 2-3 bulan betul?

Barang yang telah di order dan dibayar menggunakan Split ini akan dapat terus selepas successful 1st payment! Cepat dan pantas. Customer hanya perlu memastikan yang baki card credit atau card debit mencukupi semasa pembayaran akan datang.

Tidak faham macam mana buat instalment ini tapi barang boleh dapat terus? 

Untuk memudahkan cerita, ianya seperti customer sudah bayar full pada pihak My Bag Outlet dengan menggunakan Split, tetapi duit akan deduct daripada account card credit atau card debit setiap bulan (mengikut tempoh yang customer pilih) oleh pihak Split. So easy!

Bayaran ansuran ini macam mana? Pihak Split akan inform setiap bulan ke untuk setiap deduction daripada bank?

Pihak Split akan auto deduct duit (amount deduction mengikut harga barang yang dibeli). Customer hanya perlu memastikan balance dalam account sentiasa mencukupi setiap bulan untuk mengelakkan daripada sebarang masalah #kitajagakita

Kalau saya dah bayar guna Split, boleh ke nanti nak tukar tarikh pembayaran?

Sila email request untuk penukaran tarikh pembayaran kepada support@paywithsplit.co. Mereka akan bantu customer all the way!

Baiklah! Saya nak bayar guna method Split ni! Macam mana nak sign up?

Senang sahaja, pergi ke website kami My Bag Outlet dan membeli seperti biasa. Semasa payment nanti pilih EZ payment dengan split! Enjoy pembayaran yang mudah!

Mohon tunjukkan tutorial penggunaan dan pembelian di My Bag Outlet menggunakan EZ Split Payment?

Additional Info:

WHAT IS SPLIT?

SPLIT is a service that enables you to get your purchase now and pay them back in up to 3 monthly interest-free instalments.

WHO CAN USE SPLIT?

  • Has a Malaysia Identification Card
  • Has a Malaysia issued credit or debit card
  • Is above the age of 18 years old

WHAT CARDS DOES SPLIT ACCEPT?

SPLIT accepts Mastercard and Visa credit and debit cards issued from any banks issued in Malaysia and Singapore. Unfortunately, SPLIT does not accept any prepaid cards or foreign debit cards.

IS THERE A LIMIT TO HOW MUCH I CAN SPEND WITH SPLIT?

At My Bag Outlet you may spend from RM 220 (minimum) up to RM800.00 (maximum)per instalment plan and each customer can have 1 active instalment plan.



Your Cart

Your cart is currently empty.

Continue browsing here.